5 manieren om geld te besparen op uw airconditioningrekening deze zomer

De zomer is de tijd waarin we airconditioning het hardst nodig hebben. De hitte en vochtigheid kunnen ondraaglijk zijn, vooral als je in een klein appartement of huis woont dat geen centrale lucht heeft. Zelfs als u zich deze zomer geen nieuwe airco kunt veroorloven, zijn er genoeg manieren om dit seizoen geld te besparen op uw airconditioningrekening. In juli en augustus geven Amerikanen meer dan 20 miljard dollar uit aan hun koelinstallaties. Als u deze tips volgt, hoeft u echter niet de bank te breken om de hele zomer koel te blijven.

Zet uw airconditioner uit als u niet thuis bent.

Als u niet thuis bent, zet dan uw airconditioner uit in plaats van hem op een lagere stand te laten staan. Als u hem op hoog laat staan, kunt u jaarlijks duizenden dollars verspillen aan onnodige koeling. Het ministerie van Energie adviseert om uw thermostaat ongeveer 10% lager te zetten als u het huis verlaat. Als u uw thermostaat op 72 graden houdt als u thuis bent, probeer hem dan op 66 graden te houden als u weggaat. Houd er rekening mee dat elk huis en elke airconditioner anders is. U zult moeten experimenteren om erachter te komen wat voor u het beste werkt. Als u een programmeerbare thermostaat hebt, probeer dan uw huis overdag warmer en ’s nachts koeler te houden.

Vervang uw luchtfilter

Het regelmatig vervangen van uw luchtfilter verbetert de luchtkwaliteit in uw huis en zorgt ervoor dat uw airco efficiënter werkt. Een vuil filter zorgt ervoor dat uw airconditioner harder moet werken en kan zelfs uw systeem beschadigen. Een schoon filter kan uw koelingskosten tot 20% verlagen. Als u allergieën of astma heeft, kan een schoon filter ook uw gezondheid verbeteren. Een onrein filter kan schimmel, schimmels of ongedierte zoals insecten en knaagdieren bevatten. In de zomer moet u het filter waarschijnlijk eenmaal per maand vervangen. U weet dat het tijd is om het filter te vervangen wanneer de lucht die uit uw ventilatieroosters komt slecht begint te ruiken.

Zet de temperatuur hoger en sluit de ramen.

Zet de temperatuur hoger en sluit de ramen als u thuis bent. Als u uw airco op een lagere stand houdt terwijl u thuis bent en de ramen openzet, is hij minder efficiënt. Als u de thermostaat op dezelfde temperatuur houdt, kost het misschien evenveel om uw airco te laten werken, maar u laat meer warme lucht uw huis binnen. U merkt het misschien niet als u binnen zit, maar het kan uw buurt minder comfortabel maken. Als u in een flatgebouw woont, kunt u uw ramen gesloten houden en de airco harder zetten, zodat uw buren het ook comfortabeler hebben. U mag uw ramen niet openen, maar u kunt de airco zo hoog zetten als u wilt.

Ga voor zonne-energie

Als je de mogelijkheid hebt om voor zonne-energie te kiezen, kun je misschien geld besparen op je koelrekening. Zonnepanelen kunnen u helpen uw koelingskosten te verlagen, vooral als u in de zomer consequent AC gebruikt. Het aanzetten van de AC kan ervoor zorgen dat uw zonnepanelen minder elektriciteit produceren. Afhankelijk van de grootte van uw systeem, kan het de hoeveelheid elektriciteit die uw zonnepanelen produceren met maximaal 50% verminderen. Door uw airco op het juiste moment van de dag aan te zetten, kunt u het meeste uit uw systeem halen. Als u niet zeker weet wanneer de beste tijd is om uw AC te laten draaien, kunt u een koelschema calculator online te gebruiken om erachter te komen. Als u in een gebied met consistente zon woont, kunt u ook investeren in een AC op zonne-energie. Deze eenheden zijn duurder upfront, maar ze hebben een lagere maandelijkse kosten.

Zet uw plafondventilator aan

Door uw plafondventilator aan te zetten kunt u op twee manieren geld besparen op uw koelrekening: het zorgt voor een briesje en verlaagt de instelling van uw thermostaat. Probeer zo mogelijk te voorkomen dat u uw airco aanzet, want dat kost op de lange termijn meer. Als je de airco aan hebt maar ook een ventilator gebruikt, zal de thermostaat de stand van de airco verlagen zodat niemand in huis het te koud krijgt. Dit kan uw energieverbruik verhogen, waardoor uw koelrekening hoger uitvalt. Om dit te voorkomen, zet u uw airco uit als u een plafondventilator gebruikt. Als u een airconditioningsysteem met een warmtepomp gebruikt, kunt u de airco uitzetten terwijl u het huis koelt.

Conclusie

Als u deze tips opvolgt, hoeft u de bank niet te beroven om de hele zomer koel te blijven. U kunt ook geld besparen op uw koelrekening door deze tips op te volgen. Zet de temperatuur lager, sluit de ramen en gebruik een ventilator om een briesje te creëren. Als u de mogelijkheid hebt om op zonne-energie te gaan, doe dat dan. Als u een programmeerbare thermostaat hebt, kunt u ook uw koeltijden plannen om deze zomer nog meer geld te besparen op uw koelrekening. De zomer is de tijd waarin we airconditioning het hardst nodig hebben. De hitte en vochtigheid kunnen ondraaglijk zijn, vooral als u in een klein appartement of huis woont dat geen centrale luchtvoorziening heeft.