5 tips om uw huis koel te houden in de zomer

Wist u dat huizen tot 20 graden warmer kunnen worden dan de buitentemperatuur? Als het buiten warm en vochtig is, wordt uw huis een sauna. Zelfs als u airconditioning heeft, kan het een uitdaging zijn om thuis koel te blijven. We hebben er allemaal een hekel aan om in de zomer warm en zweterig in huis te zijn. Veel mensen vrezen het seizoen zelfs vanwege de gevolgen voor hun comfortniveau. Om in de zomer thuis productief en comfortabel te blijven, moet u denken als een architect – manieren bedenken om uw woonruimte zo koel mogelijk te houden. Hier zijn 5 tips om uw huis koel te houden in de zomer:

Installeer een programmeerbare thermostaat

Een programmeerbare thermostaat kan u helpen uw huis koeler te houden en geld te besparen. U kunt de temperatuur van uw huis op verschillende tijden en dagen instellen, zodat het koeler blijft als u er niet bent. Als u in een warm klimaat woont, kunt u uw thermostaat instellen op 78 graden of hoger om uw huis koeler te houden zonder energie te verspillen. Er zijn ook slimme thermostaten die u op afstand kunt bedienen. Als u uw huis koeler wilt houden zonder uw thermostaat aan te zwengelen, probeer dan deze andere strategieën. Sluit jaloezieën, gordijnen en gordijnen voor zonnige ramen. Dit blokkeert het zonlicht en houdt het binnen in huis koeler. Open ramen in kamers die niet veel ramen hebben, zoals de keuken en de badkamer. Hierdoor stroomt koelere lucht uw huis binnen en wordt het niet te warm.

Voeg plafondventilatoren toe in belangrijke ruimtes

Plafondventilatoren zijn een geweldige manier om kamers in uw huis af te koelen. Ze helpen de lucht te circuleren en geven u tot vijf graden koeler gevoel. Ze zijn vooral effectief in kamers met hoge plafonds. Als u hoge plafonds heeft in uw woonkamer of slaapkamer, kunt u de ventilator gebruiken om u koel te houden. Als uw plafond laag is, moet u op zoek gaan naar een ventilator met een wandschakelaar, zodat u hem vanaf de grond aan en uit kunt zetten. Plafondventilatoren helpen ook om warme lucht uit de kamer te duwen, waardoor de rest van het huis koeler blijft. Als u hoge plafonds hebt in andere kamers, zoals de eetkamer of de keuken, kunnen ze ook worden gebruikt om de lucht in die open kamers te laten circuleren.

Lichtgekleurde gordijnen en jaloezieën

Donkere gordijnen, draperieën en jaloezieën kunnen uw huis heter maken doordat ze het licht tegenhouden, waardoor uw lichaam minder vitamine D aanmaakt. Met lichtgekleurde gordijnen en jaloezieën kunt u meer licht in uw huis toelaten en het koeler houden. Als u niet van het uiterlijk van lichtgekleurde gordijnen of jaloezieën houdt, kunt u gordijnen of jaloezieën installeren die een lichte kleur hebben maar het licht tegenhouden. Er zijn veel opties die zowel lichtgekleurd als lichtwerend zijn.

Open ramen voor natuurlijke ventilatie

Open ramen in kamers met koelere temperaturen. Hierdoor kan warme lucht ontsnappen en koelere lucht naar binnen stromen. Dit kan de temperatuur in uw huis helpen verlagen en ervoor zorgen dat u zich comfortabeler voelt. Open ramen in kamers die koeler zijn, zoals de keuken of de badkamer. Sluit ramen in kamers die warm zijn, zoals de woonkamer of slaapkamer. Open waar mogelijk ramen in alle kamers.

Installeer een milieuvriendelijke airconditioner

Als u geen airconditioning hebt, kunt u een milieuvriendelijke airconditioner installeren. Een milieuvriendelijke airconditioner kan de luchtkwaliteit binnenshuis verbeteren, wat u kan helpen gezond te blijven. Het kan u ook helpen energie en geld te besparen. U kunt een milieuvriendelijke airconditioner installeren in uw huis, maar het kan zijn dat u enkele renovaties moet doen om het te laten werken. Als u al airconditioning hebt, zijn er een paar dingen die u kunt doen om het milieuvriendelijker te maken. Sluit kamers af die niet gekoeld hoeven te worden, zoals een logeerkamer. Hierdoor zal uw unit niet te lang draaien en blijven de energiekosten laag.

Conclusie

Uw huis koeler houden in de zomer kan een uitdaging zijn. Er zijn echter veel manieren om het comfortabel te houden zonder de airconditioning aan te zetten. U kunt een programmeerbare thermostaat installeren, plafondventilatoren toevoegen in belangrijke ruimtes, lichtgekleurde gordijnen en jaloezieën gebruiken, ramen openen voor natuurlijke ventilatie en een milieuvriendelijke airconditioner installeren. Blijf deze zomer koel door deze eenvoudige stappen te nemen om uw huis koeler te houden.