Een airconditioner installeren: 7 stappen naar een comfortabel huis

Wanneer u denkt aan de installatie van een airconditioner, denkt u waarschijnlijk aan zinderende zomerdagen en slapeloze nachten. Wie wil er immers niet koel en comfortabel blijven, zelfs als het kwik buiten hoog oploopt? Maar er zijn momenten waarop airconditioning meer is dan een luxe. Helaas kan het duur zijn om uw huis koel te houden. Als u echter in een warm klimaat met vochtige zomers woont of regelmatig last hebt van hittegolven, kan het de moeite waard zijn om in een airconditioner te investeren. Als u probeert te beslissen of het de kosten van het installeren van een AC in uw huis waard is of niet, zal dit artikel u wat advies geven over hoe u die beslissing gemakkelijker voor uzelf kunt maken.

Beslis waar u uw AC installeert.

De eerste beslissing die u moet nemen bij het installeren van een airconditioner is waar u deze in uw huis plaatst. Als u in een bescheiden huis woont, kunt u misschien uw hele huis koelen met één centraal airconditioningsysteem. Als u in een groter huis woont, of als u specifieke kamers wilt koelen, moet u meerdere airconditioners installeren. Als u wilt een enkele kamer te koelen, en je hebt niet veel ruimte, kunt u gebruik maken van een draagbare airconditioner. Deze zijn vaak goedkoper dan centrale AC-systemen, maar ze zijn minder energie-efficiënt, dus ze zullen uw elektriciteitsrekening meer dan een centraal systeem zou verhogen. Als u een klein huis en je bent op een krap budget, kunt u in staat zijn om door te komen met een mini-split systeem. Deze systemen zijn minder krachtig dan centrale AC-systemen en zijn niet in staat om grote kamers te koelen, maar ze zijn goedkoper te installeren. mini-split systemen zijn alleen een goede optie in zeer kleine huizen.

leidingen en ventilatie

Zodra u hebt besloten waar u uw airconditioner wilt installeren, moet u ervoor zorgen dat het leidingwerk van uw huis er klaar voor is. Als uw huidige huis werd gebouwd vóór 1990, werd het waarschijnlijk niet ontworpen voor centrale AC. In dat geval moet u nieuw leidingwerk installeren om koele lucht van uw airconditioner door uw hele huis te brengen. Het installeren van leidingwerk voor centrale AC kost gemiddeld ongeveer $ 2.000, maar het is een eenmalige kosten die de moeite waard is rekening te houden. Als u airconditioning installeert in een kamer die nog geen ventilatie heeft, moet u ook kanaalwerk installeren. Deze kosten variëren afhankelijk van het gekozen kanaalmateriaal, of u een nieuw kanaal toevoegt of een bestaand kanaal aanpast, en de plaats van het kanaal, maar over het algemeen liggen ze tussen $50 en $400.

Vind het juiste type airconditioner voor uw huis.

Airconditioners zijn er in verschillende BTU (British Thermal Units) capaciteiten. Als u een airconditioner installeert die niet krachtig genoeg is, zal deze uw huis niet effectief koelen. U zult meer elektriciteit verbruiken en uw airconditioner voortijdig leeg laten lopen. Als u in een groot huis woont, hebt u waarschijnlijk een krachtig centraal aircosysteem nodig. Als u in een kleiner huis woont, kunt u wellicht volstaan met een minder krachtig mini-splitsysteem. Als u een draagbaar airconditioningsysteem in een kleine ruimte installeert, moet u een systeem kiezen met voldoende vermogen om de ruimte effectief te koelen.

Selecteer de juiste grootte van uw airconditioner

Zodra u het type airconditioner hebt gekozen dat u wilt installeren, moet u de juiste grootte kiezen. Als u een te krachtige airco installeert, zal deze snel verslijten en meer onderhoud kosten. Als u een te kleine airco installeert, zal deze uw huis niet effectief koelen. U kunt online tabellen vinden met de BTU-capaciteiten van verschillende merken en modellen. Als u een centraal AC-systeem installeert, moet u de BTU-capaciteit van uw systeem selecteren op basis van de vierkante meters van uw huis. Als u een mini-splitsysteem installeert, moet u ook de BTU-capaciteit van uw systeem selecteren op basis van de vierkante meters van de kamers die u wilt koelen.

Het installeren van een inverter of niet-inverter airconditioner.

Als u een centraal airconditioningsysteem installeert, moet u beslissen of u een non-inverter of inverter systeem wilt installeren. Inverter AC-systemen zijn energie-efficiënter, maar niet-inverter systemen zijn minder duur om te installeren. Als je een mini-split systeem installeert, heb je geen keuze tussen inverter en non-inverter systemen. Je moet een inverter AC unit installeren om te kunnen profiteren van de energie-efficiëntie.

Installatie van een centrale airconditioner

Als u een centraal aircosysteem installeert, zal uw aannemer het buitengedeelte van het systeem, bekend als de condensatie-eenheid, op het dak van uw huis installeren. Zij zullen de leidingen door de muren en in elke kamer waar u wilt een AC-eenheid te installeren. U moet het binnendeel van het systeem, de luchtbehandelingskast, installeren in een ruimte waar u wilt koelen. U kunt deze aan de muur bevestigen of op de vloer plaatsen. Uw aannemer zal ook de thermostaat installeren, hetzij op de muur of in een elektriciteitskast. Hij installeert ook de leidingen die je nodig hebt, zoals een lange pijp die van het dak naar een kamer gaat waar je een AC-unit wilt installeren.

Conclusie

Het installeren van een airconditioner is duur, ongeacht het type systeem dat u kiest. Echter, het installeren van een AC-systeem kan een enorm verschil maken in uw comfortniveau en uw energierekening op de lange termijn. Als u in een warm klimaat woont, is het de moeite waard om te overwegen of airconditioning uw leven gemakkelijker zal maken.