Welke airconditioner is geschikt voor u?

De hitte van de zomer is bijna ondraaglijk. Als u op een vochtige of hete locatie woont, kan de temperatuur ondraaglijk zijn. Gewone ventilatoren of luchtkoelers kunnen de hitte en vochtigheid van het seizoen niet aan. U hebt een airconditioner nodig om thuis koel en comfortabel te blijven. Er zijn verschillende soorten airconditioners op de markt, waaronder split-, raam- en centrale units, die allemaal verschillende voordelen bieden, afhankelijk van uw behoeften en de mogelijkheden die bij uw huis passen. Laten we eens kijken naar enkele overwegingen voordat u een airconditioner koopt:

Wat is de grootte van uw kamer?

Het eerste waar u rekening mee moet houden bij het kopen van een airconditioner is de grootte van de kamer. Afhankelijk van het type kamer en uw budget zullen uw opties variëren. Als u een grote kamer hebt met meerdere ramen die open kunnen, kan een raamairconditioner een goede optie voor u zijn. Hij past in elk raam, zelfs als het niet open kan. Hij is ook draagbaar, dus u kunt hem zo nodig naar een andere kamer verplaatsen. Als u een kleine kamer hebt zonder open raam, kan een draagbare airconditioner een goede optie voor u zijn. Als een raam geen optie is, kunnen draagbare apparaten bij de muur worden geplaatst en op een stopcontact worden aangesloten.

Welk type airconditioner moet u kopen?

Het type airconditioner dat u moet kopen hangt af van hoe groot de ruimte is die u wilt koelen en hoeveel lawaai u wilt maken. Als u een grote ruimte hebt, kunt u kiezen voor een centrale airconditioner of een split-airconditioner. Centrale airconditioners worden meestal in het plafond of aan de muur geïnstalleerd, terwijl split-airconditioners, die in de kamer worden geïnstalleerd, ideaal zijn voor kamers die kleiner zijn. Vensterairconditioners zijn meestal kleiner en stiller, maar ze zijn niet zo krachtig als andere types en kunnen slechts één kamer koelen. Er zijn veel dingen om rekening mee te houden bij de keuze van de juiste airconditioner voor uw huis. De grootte van de kamer, het type installatie (split, raam of centraal), de kosten en het geluidsniveau zijn allemaal belangrijke overwegingen. Afhankelijk van uw klimaat moet u wellicht verschillende typen airconditioners overwegen en een unit installeren die het beste bij uw behoeften past.

Hoeveel bent u bereid uit te geven?

De kosten van een airconditioner hangen af van verschillende factoren, waaronder de grootte van de kamer, het type installatie en het merk. Voor een centrale airconditioner kunt u een bedrag van 600 tot 3000 dollar verwachten, terwijl een draagbare airconditioner tussen de 150 en 2000 dollar kost. Houd er rekening mee dat uw onderhoudskosten zullen stijgen als uw elektriciteitsrekening stijgt. U kunt geld besparen op uw elektriciteitsrekening door een zeer efficiënte centrale airconditioner te installeren. Afhankelijk van het type centrale airconditioner dat u kiest, kunt u tot maar liefst 40% op uw elektriciteitsrekening besparen. Als u op zoek bent naar de beste centrale airconditioner voor uw huis, kijk dan op de ENERGY STAR-website voor hulp.

Wilt u een afstandsbediening?

Een ander ding om in gedachten te houden is of u al dan niet een afstandsbediening wilt. Als u een grote kamer hebt en de unit van een afstand wilt bedienen, zou een afstandsbediening een leuke bijkomstigheid zijn. Split airconditioners worden meestal geleverd met een afstandsbediening, terwijl centrale airconditioners dat meestal niet doen. Als u een afstandsbediening in een raam wilt installeren, past deze in een standaard raamkozijn. Mogelijk moet u de hor verwijderen of verplaatsen om de afstandsbediening te installeren. Een afstandsbediening is een goede investering, omdat u hiermee de temperatuur van de kamer kunt regelen terwijl u er niet bent.

Tot slot

Zoals u ziet, zijn er verschillende dingen waar u rekening mee moet houden als u gaat winkelen voor een airconditioner. De grootte van de kamer, het type installatie en de kosten zijn slechts enkele van de dingen waar u aan moet denken voordat u een airconditioner koopt. Afhankelijk van uw klimaat, moet u misschien de verschillende soorten airconditioners overwegen. Als u op zoek bent naar een airconditioner, houd dan deze overwegingen in gedachten zodat u de perfecte pasvorm voor uw huis kunt vinden.